Een multifunctioneel gebouw te Peqin

De start van weer een nieuw project , nu in Peqin een plaatsje vlak bij de stad Lushnjë. Een aantal weken geleden zijn een tweetal containers naar dit dorpje gebracht waarin een compleet gebouw is opgeslagen. Dit gebouw is in Nederland gebruikt als een huisartsenpost en zal een 2e leven in Peqin gaan krijgen. HvA is vorig jaar door Fred Westerink in contact gebracht met Ali Kurti die graag een multifunctioneel gebouw wilde voor m.n. het kerkelijke werk wat hij verricht in Peqin. Zijn gemeente groeit en het huidige gebouw waar ook een kinderopvang is gevestigd werd te klein .

Spinning evenement 2019

Hoop voor Albanië heeft zaterdag 30-3 j.l. voor de 3e keer een spinning evenement mogen organiseren in de Saloon te Hoek van Holland . 23 teams hebben zich zwaar in het zweet getrapt o.l.v. een ervaren team spinning instructeurs van Rob’s Fitness uit de Lier. Gezien de temperatuur buiten was het inderdaad afzien voor alle deelnemers die allen een sessie van 3 kwartier afwerkten . Sommige van de deelnemers draaide hun hand (in dit geval benen)er niet voor om, om meerder sessies te af te werken . In een uitzonderlijke geval was de “winnaar” van deze middag , met 3 sessies(!) spinnen ,dhr. v.Heijningen . Hij kreeg van de “winnaar” van vorig jaar ,Leo Hofland, de wisselbeker in ontvangst.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit !

In November 2018 ontmoetten wij Ema Puka en haar vader en moeder Edvin en Alma in Tirana. Wie is ook alweer Ema Puka ? Ema is het meisje waar in 2009 een grote tumor in haar buik werd geconstateerd . In Albanië was geen specialistische hulp die haar zou kunnen helpen wat zou betekenen dat Ema niet lang meer te leven zou hebben. Via ons netwerk in Albanië is HvA destijds in contact gekomen met haar ouders om te onderzoeken wat HvA zou kunnen beteken voor Ema en of een operatie plus de reis naar Nederland haalbaar zou zijn. In datzelfde jaar 2009 werd er door Erwin vd Ende en Corne vd Berg (jongens die destijds HvA al een zeer warm hart toedroegen) een grote actie op touw gezet om geld in te zamelen met als doel een operatie en het verblijf van haar ouders.

Workshop gezonde voeding voor Albanië

Workshop gezonde voeding voor Albanië

Op zaterdagmorgen 9 maart geeft Suzan de Voogd een interessante workshop over gezonde voeding. Het zal gaan over voeding zoals de natuur het bedoeld heeft, en we kunnen ook proeven van al het gezonde, waardevolle en lekkere dat de aarde ons geeft.

De kosten zijn 15 euro per persoon en de opbrengst zal gaan naar de hulpprojecten van de Stichting Hoop voor Albanië.

Een nieuwe kerk in Lezhe

Vorig najaar is er begonnen met de bouw van een nieuwe kerk in het stadje Lezhe . In 2016 werd op verzoek van de plaatselijke voorganger een bezoek gebracht aan het toenmalige gebouw waar op de bovenverdieping kerkdiensten werden georganiseerd. De staat waarin mn de bovenverdieping bestond was niet goed en door het groeiend aantal kerkgangers zou er een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan.
Na een aantal opties te hebben onderzocht om de kerk te verbouwen of te verhuizen naar een ander pand werd er voorzichtig geopperd of er misschien nieuwbouw mogelijk was. Na deskundig onderzoek , was gebleken dat het verbouwen van het bestaande pand erg veel zou gaan kosten.