Donatie Lentiz college en Groei en Bloei

Eind juni mochten we uit handen van o.a. Arie vd Ende een geweldig mooie donatie van het Lentiz college te Maasland in ontvangst nemen. Het mooie bedrag van €3250,- is door de jaarlijkse plantenmarkt bijeen gebracht. En van Thérèse Zwaard - Hakbijl van Groei en Bloei Waterweg-Noord ontvingen we een cheque van €750,-. Therese ,Arie, Jan en Dick hartelijk bedankt voor deze geweldige bijdrage en wij als HvA waarderen jullie betrokkenheid enorm.

Vakantie Bijbelweek in Lushnje: De helden van Israël, van David tot en met Jezus.
Het multifunctioneel gebouw te Peqin is bijna klaar

De start van weer een nieuw project , nu in Peqin een plaatsje vlak bij de stad Lushnjë. Een aantal weken geleden zijn een tweetal containers naar dit dorpje gebracht waarin een compleet gebouw is opgeslagen. Dit gebouw is in Nederland gebruikt als een huisartsenpost en zal een 2e leven in Peqin gaan krijgen. HvA is vorig jaar door Fred Westerink in contact gebracht met Ali Kurti die graag een multifunctioneel gebouw wilde voor m.n. het kerkelijke werk wat hij verricht in Peqin. Zijn gemeente groeit en het huidige gebouw waar ook een kinderopvang is gevestigd werd te klein .

Spinning evenement 2019

Hoop voor Albanië heeft zaterdag 30-3 j.l. voor de 3e keer een spinning evenement mogen organiseren in de Saloon te Hoek van Holland . 23 teams hebben zich zwaar in het zweet getrapt o.l.v. een ervaren team spinning instructeurs van Rob’s Fitness uit de Lier. Gezien de temperatuur buiten was het inderdaad afzien voor alle deelnemers die allen een sessie van 3 kwartier afwerkten . Sommige van de deelnemers draaide hun hand (in dit geval benen)er niet voor om, om meerder sessies te af te werken . In een uitzonderlijke geval was de “winnaar” van deze middag , met 3 sessies(!) spinnen ,dhr. v.Heijningen . Hij kreeg van de “winnaar” van vorig jaar ,Leo Hofland, de wisselbeker in ontvangst.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit !

In November 2018 ontmoetten wij Ema Puka en haar vader en moeder Edvin en Alma in Tirana. Wie is ook alweer Ema Puka ? Ema is het meisje waar in 2009 een grote tumor in haar buik werd geconstateerd . In Albanië was geen specialistische hulp die haar zou kunnen helpen wat zou betekenen dat Ema niet lang meer te leven zou hebben. Via ons netwerk in Albanië is HvA destijds in contact gekomen met haar ouders om te onderzoeken wat HvA zou kunnen beteken voor Ema en of een operatie plus de reis naar Nederland haalbaar zou zijn. In datzelfde jaar 2009 werd er door Erwin vd Ende en Corne vd Berg (jongens die destijds HvA al een zeer warm hart toedroegen) een grote actie op touw gezet om geld in te zamelen met als doel een operatie en het verblijf van haar ouders.