Een nieuw huis in Selba

Datum : 02-07-2018

Afgelopen November zijn we door Vera ingelicht over een zeer arm gezin wat in het geisoleerde dorp Selbe ligt . Vorig jaar hebben we in dit dorp een school mogen renoveren en zijn we in contact gekomen met mn de kinderen van deze school die in Selba wonen. Vera die met haar stichting Seed of Hope hier hulp verleent dmv onder anderen voedselpaketten stelde ons voor aan een gezin wat in een zeer vervallen boerderij woont. De situatie was zeer gevaarlijk maar op dat moment konden we daar niets aan veranderen. Hoop voor Albanië heeft toen toegezegd om zich in te zetten om voor dit gezin een nieuw huis te kunnen bouwen. Toen we in November bij Vera ook de andere sponsoren van Seed of Hope ontmoetten nl de Belfast Guys is het plan opgevat om met onze 2 stichtingen dit huis te financieren.

Aangezien de winter voor de deur stond en bouwen in dit afgelegen dorp onmogelijk is , is besloten om zodra de weersomstandigheden het zouden toelaten er door Luli een start met de werkzaamheden gemaakt zou gaan worden. Inmiddels is het juli en zijn de werkzaamheden in volle gang. Gelukkig heeft de familie de winter overleeft en is hun oude onderkomen niet ingestort , en het gezin is zeer dankbaar voor wat er voor hen wordt gedaan.

Het aanvoeren van bouw materiaal is lastig en moet worden overgeladen in kleine karretjes omdat de vrachtwagen daar niet kunnen komen.
We houden u op de hoogte !