Kristina en Lefter een update

Datum : 06-06-2017

Lefterini en Kristina
In ons vorige magazine en op onze website hebben we u verteld over Kristina (26 jaar)en Lefter, een update mede met de info van Anneco van Haarlem.
Op onze reis vorig jaar november (2016) zijn we via Anneco in contact gekomen met Kristina en haar 2 kinderen ; Pamela ( 6 jaar ) en Poljanis (2 jaar). Kristina woonde bij haar schoonouders terwijl haar man Lefter in Griekenland aan het werk was. Zij leefden met z’n vieren in 1 kamer van 3 bij 4 meter. Het dak lekte als een mandje en de wind gierde binnen door een enorm gat boven het raam. In de winter was het ijskoud. Haar schoonouders hebben haar en haar dochter nooit geaccepteerd en hebben haar in heel veel opzichten het leven zuur gemaakt. Kristina is nooit geaccepteerd en is samen met haar kinderen systematisch getreiterd . De reden voor het niet accepteren is het feit dat Pamela uit een eerder huwelijk is voortgekomen. Een huwelijk waarin Kristina stelselmatig werd mishandeld door haar inmiddels ex-man. Haar huidige huwelijk met Lefter is erg goed , Lefter houdt van Pamela als of het zijn eigen dochter is.
Afgelopen winter escaleerde het getreiter van de ouders van Lefter dusdanig dat , zelfs toen Lefter in Albani
ë was , zij voor dit geweld zijn gevlucht . Na een zeer koude nacht in de geleende auto van Anneco te hebben doorgebracht vonden zij voor een paar nachten onderdak bij Koos en Dinie in het Missionhouse. De unieke situatie dat Lefter voor 100% voor zijn vrouw en kind heeft gekozen mag , hoe vreemd het ook klinkt , bijzonder worden genoemd . 
Koos en Dinie zijn samen met de inmiddels ingeschakeld Luli Cenoli op zoek gegaan naar alternatieve woonruimte , die werd in Durres gevonden. Een appartement waar zij 3 maanden in zouden kunnen verblijven. Ook werd een huisje gevonden in de buurt van de ouders van Lefter maar dit stuitte wederom op bedreigingen van de ouders van Lefter, dat de aankoop van dit huisje geen optie meer was.
Inmiddels is er een oplossing gevonden in de vorm van een flatje in het zelfde complex waar Anneco woont. Deze flat wordt nu nog gehuurd maar zou kunnen worden aangekocht zodat dit jonge gezin een veilig onderkomen heeft.
Echter blijven er zorgen omtrent de gezondheid van de kinderen wat voortkomt uit ondervoeding en slechte gezondheidszorg. Lefter doet zijn uiterste best om aan werk te komen. Het komt vaak voor dat er geen geld is voor medicijnen en eten. Witte rijst, witte macaroni en brood is hun hoofdvoedsel. Pamela wil niet meer naar de crèche omdat kinderen haar plagen vanwege de rijst, macaroni en haar kleding. Anderzijds zien we hoe God keer op keer voor Kristina zorgt, ze is een lieve oprechte christin die hongerig is naar meer van God te leren.
  Ze bidt voor haar schoonouders. Afgelopen maand is ze gedoopt en daar had ze een groot verlangen naar. Wij zien een geliefde dochter van God die in nood zit.
Afgelopen maand tijdens onze reis hebben wij haar opgezocht in haar flat en de situatie was 180
omgedraaid , een stralende Kristina die ondanks het feit dat Lefter wederom in Griekenland is om te werken om zo zijn gezin te kunnen onderhouden.
Anneco is inmiddels een goede vriendin van dit gezin en ziet zoveel mogelijk naar haar om maar ook zij is beperkt in haar financiële middelen
Veiligheid en rust en gebed is voor dit gezin is een zegen .
Wilt u hen ondersteunen dat kan via ons rekening nr. ovv Kristina en Lefter