Winter akties werkgroep Micha 's-Gravenzande

WINTERROND ACTIE VOOR ALBANIË

De leden van de ‘s-Gravenzandse Michagroep lopen nog steeds heel warm voor de mensen in Albanië die zich niet kunnen redden.
Om huizen en gemeenschapsruimtes te kunnen bouwen en om ouderen en lichamelijk en geestelijk beperkten en armen te kunnen helpen is er geld nodig. Iedere keer maar weer. Zonder geld kunnen we de leefomstandigheden van de mensen die tussen wal en schip vallen, niet verbeteren.

Daarom starten we de komende maand:  WINTERROND ACTIE VOOR ALBANIË!

Een nieuw dak

Wederom een huisje als project .
Op de vraag van dhr. Wilbert van Haut namens de Protestantse gemeente Herveld en Slijk Ewijk of zij een project van HvA zouden kunnen ondersteunen ,hebben wij natuurlijk positief gereageerd. Het mooie van deze vraag was dat zij met een jongerenwerk groep al eerder in Albanie waren geweest en het werk van HvA bekend zijn gemaakt.
Zij hebben een arm gezin in het dorpje Darshen voorgedragen . Zij wonen in een bouwval waar een nieuw dak geen overbodige luxe is. Met toestemming van de burgemeester is Lili Cenoli gestart met de werkzaamheden.
We houden u op de hoogte.

Huisje te Selba is klaar

Huisje in Selba is klaar !
Luli Cenoli en zijn team waaronder de vader van het gezin hebben het nieuwe huis in Selba opgeleverd.
De bouwvakkers van Luli Cenoli waaronder de vader van het gezin hebben onder moeilijke omstandigheden weer een mooi project gerealiseerd.
Zoals Luli eigenlijk altijd werkt worden bij de bouw van dit soort projecten lokale arbeidskrachten ingehuurd. Dit keer dus de vader die op deze manier voor een periode een inkomen heeft en aan de bouw van zijn eigen huis kan werken met als resultaat een zeer gelukkig gezin !
Dankzij de sponsoring van u als donateur van HvA en de financiële bijdrage van de Belfast Guys ( mede sponsor van Seed of Hope) hebben wij als HvA dit mogen doen , DANKUWEL !

Update Selba

Even een update over de bouw van het huis te Selba.
Het is alweer even geleden dat de bouw is gestart en inmiddels heb ik tijdens mijn vakantie in het mooie Albanië met Luli Cenoli een bezoek gebracht aan de zeer gastvrije familie ontmoet en de vorderingen van de bouw kunnen zien.
In het afgelegen Selba zijn de omstandigheden verre van ideaal en vraag je jezelf af waarom hier überhaupt mensen wonen en zich van een levensonderhoud kunnen voorzien.

Een nieuw huis in Selba

Afgelopen November zijn we door Vera ingelicht over een zeer arm gezin wat in het geisoleerde dorp Selbe ligt . Vorig jaar hebben we in dit dorp een school mogen renoveren en zijn we in contact gekomen met mn de kinderen van deze school die in Selba wonen. Vera die met haar stichting Seed of Hope hier hulp verleent dmv onder anderen voedselpaketten stelde ons voor aan een gezin wat in een zeer vervallen boerderij woont. De situatie was zeer gevaarlijk maar op dat moment konden we daar niets aan veranderen. Hoop voor Albanië heeft toen toegezegd om zich in te zetten om voor dit gezin een nieuw huis te kunnen bouwen. Toen we in November bij Vera ook de andere sponsoren van Seed of Hope ontmoetten nl de Belfast Guys is het plan opgevat om met onze 2 stichtingen dit huis te financieren.