Spinnen voor een warm onderkomen

Hoop voor Albanië wil in navolging van de vorig jaar geslaagde editie wederom een "spinning Marathon" organiseren
Spinning marathon – “Trap je warm voor een warm onderkomen”  - zaterdag 10 februari 2018

Update Mezes

Een nieuwe update uit Mezez `pannenbier´ ! Voor de Kerst een nieuw dak voor de familie Zmajli.

Nog een aantal foto's van de voortgang vd bouw van dit huis  . Luli Cenoli en zijn mannen werken hard om voordat de winter invalt de familie Zmajli hun huis kunnen betrekken en voor het eerst in vele jaren geen kou hoeven te lijden deze winter.

Wij als HvA willen dit project finacieren door een spinning evenement te organiseren waar bedrijven,sportteams en vriendenteams een bijdragen aan kunnen leveren. Door een fiets te "kopen"kunnen zij op een sportieve en maatschappelijk verantwoorde manier dit project laten slagen.
Voor verdere info mbt evenment zie elders op onze website og Facebook pagina.

 

Bedankt !

Beste Mensen,

 

Het is inmiddels al meer dan een maand geleden dat we terug mochten keren van onze rit naar Albanie.

Vanwege het rijverbod voor vrachtwagens op 1 november in Duitsland zijn we donderdagmorgen vroeg vertrokken om alsnog zaterdagochtend in Albanie aan te komen.

Die ochtend zijn we door het bestuur van HvA meegenomen naar Korca alwaar we het bejaardentehuis Villa Kenedi hebben bezocht wat bewoond wordt door 29 bejaarde mensen  uit die stad.

Geweldig wat Marleen, Klodi, Ati en Dick voor de bejaarden mogen betekenen, zij verrichten heel mooi werk en de mensen zijn hen ook heel dankbaar, wat je dan ook in hun ogen kan lezen.

Bezoek November 2017

Afgelopen week  zijn een aantal bestuursleden teruggekeerd van een reis naar Albanië om de projecten van HvA te bezoeken. Tijdens deze reis zijn er weer veel verzoeken voor hulp neergelegd . Een aantal zeer schrijnende gevallen waar we proberen een oplossing voor te vinden. Zoals van een aantal gezinnen die onder mensonterende omstandigheden “aan het overleven” zijn.
Er waren ook er vele mooie dingen te zien, zoals het huisje wat de afgelopen maand is gebouwd voor de fam. Ymerit ,die met hun meervoudig beperkte kind lange tijd in een tent leefden. Vooral nu de winter voor de deur staat is dat iets om erg dankbaar voor te zijn.

Nood hoog in Albanië

De nood in Albanië is nog steeds hoog en daarom zetten wij, Leo Hofland en Bram Keijzer, ons weer in als vrijwilligers voor de stichting ‘Hoop voor Albanië’, door een vracht hulpgoederen naar dit land te brengen. Het doel hiervan is de mensen, die vaak in grote armoede leven, te ondersteunen met deze goederen. Het plan is om op woensdag 1 november te vertrekken, met een door de stichting beschikbaar gestelde vrachtwagen. De kosten aan brandstof, tol en veerboot voor zo'n rit naar Albanië zijn aanzienlijk. Om de stichting HvA, die de ANBI status heeft, te ontlasten van deze hoge kosten, zouden wij het heel fijn vinden als jullie mee willen helpen om ‘onze rit’ financieel te ondersteunen.